Webshop + Cadeaubon →

Er kunnen verschillende redenen zijn dat rimpels op het voorhoofd ontstaan.
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Rimpels voorhoofd: de oorzaken én oplossingen

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Vroeg of laat krijgen we er allemaal last van: rimpels op het voorhoofd. Het is een teken van huidveroudering waar veel mensen zich zorgen om maken, omdat het erg tekenend is in het gezicht. Wat zijn de oorzaken van rimpels op het voorhoofd? Hoe kun je voorkomen of – als ze er al zijn – behandelen? Je leest het in deze blog.

Rimpels voorhoofd: de oorzaken

Er kunnen verschillende redenen zijn dat rimpels op het voorhoofd ontstaan. Dit zijn er een aantal:

Rimpels op je voorhoofd voorkomen

Helemaal voorkomen dat we rimpels krijgen kunnen we helaas niet. Het natuurlijke verouderingsproces kunnen we niet volledig tegengaan, de meeste mensen zitten in hun leven best weleens in de zon en aan gezichtsuitdrukkingen of een genetische aanleg kun je ook weinig tot niets doen. Maar je kunt wel degelijk proberen om het krijgen van rimpels zo veel mogelijk te voorkomen. Dat doe je op de volgende manieren:

 1. Gebruik anti-aging producten
  Om rimpels te voorkomen kun je anti-aging skincare gebruiken met actieve ingrediënten als hyaluronzuur, retinol en vitamine C. Deze kunnen ervoor zorgen dat je huid gehydrateerd en stevig blijft. In de Bar à Beauté webshop vind je een groot assortiment anti-aging producten.
 2. Bescherm je huid goed tegen de zon
  Om te voorkomen dat de schadelijke stralen van de zon je huid bereiken, doe je er goed aan om een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor op je gezicht te smeren. Iedere dag, dus ook in de winter (LINKEN NAAR BLOG SPF IN DE WINTER). Het helpt ook om de zon te vermijden op het heetst van de dag.
 3. Zorg dat je huid gehydrateerd blijft
  Een soepele en gladde huid krijg en behoud je ook door je huid gehydrateerd te houden. Hoe je dat doet? Veel water drinken gedurende de dag én vochtinbrengende skincare gebruiken.
 4. Probeer je gezichtsuitdrukkingen aan te passen
  Probeer je bewust te worden van het fronsen, dat rimpels tussen je wenkbrauwen kan veroorzaken, of veelvuldig verbaasd kijken. Ook daarmee kun je rimpels op je voorhoofd zo veel mogelijk voorkomen.
 5. Stop met roken
  Als je momenteel roker bent, maar rimpels graag wilt voorkomen, kun je overwegen om te stoppen. Je zult merken dat dit je huid ook echt ten goede komt. En later heb je er ook profijt van, want roken versnelt het verouderingsproces.

Rimpels voorhoofd verwijderen of behandelen

Wil je die rimpels die zich al vormen op je voorhoofd graag verwijderen? Er zijn verschillende manieren om ze te behandelen, bijvoorbeeld:

Chemische peeling

Een chemische peeling kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verbeteren van de textuur van de huid. Daardoor worden rimpels minder zichtbaar.

Rimpels verwijderen met laser

Verschillende soorten laserbehandelingen kunnen de productie van collageen stimuleren en rimpels verminderen. Bij Bar à Beauté bieden we de PhotoFacial aan, oftewel: dan verwijderen we rimpels met een laser. Hier kun je meer te weten komen over deze behandeling of de ervaringen van mensen lezen die rimpels lieten verwijderen met een laser.

Microneedling

Deze behandeling maakt met kleine naalden microscopische wondjes in de huid, wat de productie van collageen stimuleert en de huid strakker maakt. Wij bieden een medische microneedling behandeling aan.

Meer info

Rimpels in het voorhoofd zijn dus deels te voorkomen, maar als je ze al hebt kun je de rimpels ook zeker laten verwijderen of behandelen. Wij kijken graag met je mee naar jouw huid om je te adviseren wat het meest geschikt is voor jou. Neem vooral contact met ons op of kom langs in onze beautykliniek in Knokke. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Boek een Beach Glow facial en ontvang een gratis oog-behandeling van €55

Verwen jezelf tijdens de maand juli & augustus met een Beach Glow facial naar keuze (regular-LED-therapeutisch masker) en ontvang onze regenererende oogbehandeling t.w.v. €55 volledig gratis. Dat is maximaal stralen!

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.