Webshop + Cadeaubon →

Wat is hyaluronzuur?
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Hyaluronzuur: wat is het en wat doet het voor je huid?

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Je komt het als ingrediënt tegen in tal van skincareproducten: hyaluronzuur. Dat is niet voor niets, want dit ingrediënt is met z’n vochtinbrengende eigenschappen een hele goede toevoeging. Hoewel het ‘zuur’ in de naam wellicht wat agressief klinkt, is deze stof dat allesbehalve. Sterker nog: je kunt zelfs een hyaluronzuur injectie doen in de huid voor mooie resultaten. We vertellen je er alles over.

Wat is hyaluronzuur en waar is het goed voor?

Dat hyaluronzuur vochtinbrengend is weten we vaak wel, maar wat is het nu echt? Hyaluronic Acid, zoals ’t op z’n Engels heet, is een zogenoemde Polysaccharide (suiker) die al van nature in onze huid en in ons bindweefsel door het hele lichaam voorkomt. En die vochtinbrengende eigenschap waar we het over hadden? Één molecuul kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, en dat komt vervolgens geleidelijk vrij in de huid. Niet gek dus dat deze stof een belangrijke rol speelt in de hydratatie van onze huid. Ook houdt hyaluronzuur onze gewrichten soepel, en is het dus ook voor de rest van ons lichaam een belangrijke stof. Bovendien speelt de stof een rol in wondgenezing en zorgt deze naast hydratatie van de huid ook voor volume.

Wat doet hyaluronzuur met je gezicht?

Zoals gezegd zorgt hyaluronzuur ervoor dat vocht wordt vastgehouden en geleidelijk vrijkomt in de huid. Maar dat is niet het enige. Doordat de huid los van de oppervlaktelaag een boost krijgt, zorgt dit ervoor dat de huid er gladder, stralender en zachter uitziet. Dat zorgt vervolgens weer voor vermindering van rimpels en fijne lijntjes. Bovendien heeft het antioxiderende eigenschappen, waardoor je huid beschermd wordt tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

En hoe zit het dan met dat volume, dat we net ook noemden? Nou, doordat dit molecuul zich in de huid aan water bindt, wordt je huid als het ware opgevuld. Zo’n volle huid heb je vaak al van nature, maar als je ouder wordt neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid helaas af. Ook kan stevige kou in de winter – en juist de verwarming binnenshuis – ervoor zorgen dat er kleine breukjes ontstaan in de beschermende huidbarrière, waardoor water ontsnapt. Daarom is de huid dan vaak wat droger en is er nóg meer behoefte aan zo’n vochtinbrengend ingrediënt.

In een notendop kun je dus zeggen dat hyaluronzuur:

Is hyaluronzuur goed voor de huid?

Als je bedenkt wat deze stof allemaaldoet, kun je wel zeggen dat hyaluronzuur zeker goed is voor de huid. En dan bedoelen we ook elke huid, want het is geschikt voor ieder huidtype – ook de huid die gevoelig is voor allergie of rosacea. Goed om te weten is wel dat de stof het beste werkt in een vochtige omgeving. Oftewel: als je een droge huid hebt, moeten er extra ingrediënten in een crème met hyaluronzuur zitten om goed zijn werk te doen. Bijvoorbeeld ingrediënten als cyclopentasiloxane, die een soort laagje op je huid achterlaten zodat het vocht niet kan ontsnappen. Bij een vette huid is dit niet nodig, omdat er al voldoende talg in de huid zit.

Wat kun je zelf doen ter aanvulling?

Omdat ons lichaam naarmate we ouder worden dus minder hyaluronzuur produceert én we op sommige momenten wel een boost kunnen gebruiken, kunnen verschillende producten helpen om deze stof aan te vullen. De huid neemt de stof namelijk goed op als je het bijvoorbeeld op je gezicht smeert.

Producten gebruiken: waar zit veel hyaluronzuur in?

Om te beginnen kun je bijvoorbeeld een hyaluronzuur serum smeren. Dit Hyaluronic Acid Boosting Serum van PCA Skin zorgt voor een diepe, langdurige hydratatie op drie niveaus: aan de oppervlakte, dieper in de huid en door de huideigen hyaluronzuurproductie te verhogen.

Naast dit hyaluronzuur serum kun je ook kiezen voor een voedend masker voor de nacht, zoals dit Hyaluronic Acid Overnight Mask van PCA Skin dat de huid intensief hydrateert en verjongt. Uiteraard kun je ook kiezen voor een dag- of nachtcrème met dit actieve ingrediënt. En wist je dat ook veel van onze make-up deze stof bevat? Deze Hydro Hyaluronic Lip Gloss van Jane Iredale bijvoorbeeld, of de Liquid Minerals foundation van Jane Iredale. Zo kun je dit waardevolle ingrediënt op verschillende manieren toevoegen aan je skincare-routine.

Hyaluronzuur supplement

Wil je de stof van binnenuit aanvullen? Dan kun je er ook voor kiezen om een hyaluronzuur supplement te slikken. Om te voorkomen dat je bijwerkingen krijgt door het slikken van hyaluronzuur moet je de aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Ben je zwanger, geef je borstvoeding, gebruik je medicijnen en/of ben je ziek? Overleg dan altijd even met de (huis)arts voordat je met de suppplementen start.

Profhilo behandeling: een hyaluronzuur injectie

Tot slot kun je ook kiezen voor een hyaluronzuur injectie in het gezicht, ook wel een Profhilo behandeling genoemd. Dit een anti-aging behandeling waarbij een grote hoeveelheid hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen met een injectie wordt ingebracht in de huid. Zo’n hyaluronzuur filler zorgt ervoor dat de huid weer stevig en gezond is in alle huidlagen. En het fijne is dat zo’n behandeling met hyaluronzuur weinig bijwerkingen heeft.

Meer informatie en advies

Wil je meer informatie over de producten en behandelingen die Bar à Beauté aanbiedt? Neem dan contact met ons op. Ook kun je kiezen voor een gratis skinconsult waarbij we gericht advies geven voor jouw huid. Je bent altijd welkom in onze beautykliniek in Knokke. Tot gauw!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Boek een Beach Glow facial en ontvang een gratis oog-behandeling van €55

Verwen jezelf tijdens de maand juni met een Beach Glow facial naar keuze (regular-LED-therapeutisch masker) en ontvang onze regenererende oogbehandeling t.w.v. €55 volledig gratis. Dat is maximaal stralen!

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.