Webshop + Cadeaubon →

Striemen zijn langwerpige strepen of lijnen die op onze huid verschijnen wanneer het bindweefsel onder het huidoppervlak uitrekt of scheurt.
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Striemen: dit is de oplossing tegen striae

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Striemen zijn langwerpige strepen of lijnen die op onze huid verschijnen wanneer het bindweefsel onder het huidoppervlak uitrekt of scheurt. Het staat ook wel bekend als striae. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen ze toch vervelend zijn voor het oog. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de zichtbaarheid ervan te verminderen en te voorkomen. We vertellen je er hier alles over.

Striemen: de oorzaak

Zwangerschap

Een zwangerschap is een veelvoorkomende oorzaak van striemen bij vrouwen. De huid van de buik moet uiteraard flink uitrekken – vooral in het laatste trimester – wat kan zorgen voor het ontstaan van striemen op de buik.

Snelle gewichtstoename of -verlies

Als je in korte tijd veel aankomt of afvalt, kan je huid dit niet altijd bijbenen. Het gevolg? Door het uitrekken van de huid kan het bindweefsel scheuren, waardoor strepen ontstaan.

Puberteit

Ook tijdens de puberteit kun je op bepaalde plekken van het lichaam een groeispurt maken – bijvoorbeeld op de heupen en borsten – waardoor de huid uitrekt. Ook hierdoor kunnen striemen ontstaan.

Hormonale veranderingen

Hormonale veranderingen kunnen de elasticiteit van de huid beïnvloeden, waardoor ze bijdragen aan het ontstaan van striemen. Dit soort veranderingen vinden bijvoorbeeld plaats tijdens de zwangerschap, puberteit of als gevolg van een hormonale behandeling.

Medicatie

Als je medicatie gebruikt, met name langdurig gebruik van corticosteroïde medicijnen (zoals cortison), kan de huid dunner worden. Ook vermindert dit type medicijnen de productie van collageen. Daardoor neemt het risico op de ontwikkeling van striae toe.

Bodybuilding

De huid moet zich niet alleen aanpassen (en meerekken) als je in gewicht aankomt, maar ook in spiermassa. Intensief sporten of bodybuilding kan dus ook zorgen voor het uitrekken van de huid – en dus het ontstaan van striemen. In dit geval zie je ze dan vaker op de rug, armen en schouders. Maar striemen krijgen op je benen kan ook.

Genetische aanleg

Zoals met wel meer lichamelijke aandoeningen geldt ook bij het ontstaan van striemen dat je er genetisch meer kans op kunt hebben. Als ze (veel) in je familie voorkomen is de kans helaas groter dat jij ze ook krijgt.

Striemen voorkomen en verwijderen

Ben jij je striemen zat en wil je ze verwijderen? En wil je meteen voorkomen dat ze weer terug komen (of dat er nieuwe ontstaan)? Dan kun je de onderstaande dingen doen.

Houd de huid gehydrateerd

Om striemen te voorkomen kun je er het beste voor zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft. Hydratatie zorgt er namelijk voor dat de huid elastisch blijft en minder snel scheurt. Drink dus voldoende water gedurende de dag en gebruik hydraterende crèmes.

Let op je voeding

Wat ook kan bijdragen aan het voorkomen van striemen, is ervoor zorgen dat je voedzaam en gevarieerd eet. Als je genoeg vitamine C en E, zink en collageen bevorderende voedingsmiddelen eet (noten, vis, groene bladgroenten, citrusvruchten) helpt dat ook je huid gezond houden.

Beweeg regelmatig

Als je regelmatig beweegt, kun je een gezond gewicht behouden. Ook zorgt beweging voor een betere bloedcirculatie, wat allebei goed is voor de huid. Als je sport, kan de huid z’n elasticiteit behouden, waardoor het risico op striemen vermindert.

Maak striemen minder zichtbaar met crème

Zijn er helaas al strepen op je huid ontstaan en wil je deze minder zichtbaar maken? Dan kun je creme gebruiken om de striemen minder zichtbaar te maken. Skincareproducten met ingrediënten als hyaluronzuur, retenoïden, collageen en vitamine E hydrateren de huid niet alleen, maar herstellen deze ook. Bovendien stimuleren ze de aanmaak van collageen, waardoor de scheurtjes vervagen. Je vindt diverse producten met deze ingrediënten in onze webshop.

Kies voor een striemen behandeling

Wil je je striemen of striae graag weghalen? Dan kun je kiezen voor een striemen behandeling. Lasertherapie is een effectieve behandeling om striemen te verminderen. Hiermee kun je ze doen vervagen, maar ook de productie van collageen stimuleren en de algehele huidtextuur verbeteren. Bij Bar à Beauté bieden we bijvoorbeeld LPG Endermologie aan. Dit is een striemen behandeling met een diepe, mechanische bindweefselmassage waarmee we de bloedcirculatie en stofwisseling sterk verbeteren. Niet alleen de huid, maar ook de onderhuid en het onderhuids bindweefsel worden behandeld.

Daarnaast bieden we Medische Microneedling aan om straie mee weg te halen. Met het microneedling apparaat maken we microscopisch kleine gaatjes in de huid, waardoor het natuurlijke genezingsproces van de huid gestimuleerd wordt. Hierdoor maakt het collageen en elastine aan; twee stoffen die de huid nodig heeft om soepel en stevig te blijven.

Meer info

Het verwijderen van striemen kost tijd en consistentie. Wees daarom geduldig en weet dat het soms weken tot maanden kan duren tot verbeteringen (duidelijker) zichtbaar worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de ernst van je strepen en de behandeling die je kiest.

Wil je dat we meekijken naar jouw huid om te bepalen welke behandeling het beste past? Je mag altijd langskomen in onze beautykliniek, Bar à Beauté in Knokke, of contact met ons opnemen. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Boek een Beach Glow facial en ontvang een gratis oog-behandeling van €55

Verwen jezelf tijdens de maand juli & augustus met een Beach Glow facial naar keuze (regular-LED-therapeutisch masker) en ontvang onze regenererende oogbehandeling t.w.v. €55 volledig gratis. Dat is maximaal stralen!

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.