Webshop + Cadeaubon →

Wat is microneedling?
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Microneedling: alles wat je wilt weten over deze behandeling

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

In de wereld van skincare en beautybehandelingen is microneedling steeds populairder geworden. Dat is niet voor niets: het is een behandeling die veel voordelen heeft voor zowel de gezondheid als het uiterlijk van je huid. Wat is microneedling precies, hoe ziet de behandeling eruit en wat zijn de kosten? We vertellen je er alles over.

Een microneedling behandeling

De naam microneedling – ook wel collagen induction therapy of dermarolling genoemd – verklapt al een beetje wat er gebeurt tijdens deze behandeling: het apparaat met fijne naaldjes, dat over de huid wordt gerold, maakt microscopisch kleine gaatjes in de huid. Daardoor wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid gestimuleerd, en maakt het collageen en elastine aan. Deze twee stoffen heeft de huid nodig om soepel en stevig te blijven.

Wat doet microneedling?

Er zijn meerdere voordelen van deze behandeling:

Verhoogt de collageenproductie

We noemden het al even: door microneedling wordt de collageenproductie verhoogd. En dat is heel fijn, want collageen is essentieel voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Als je ouder wordt, neemt de natuurlijke productie van deze stof af – wat zorgt voor rimpels – dus elke boost is welkom.

Vermindert littekens

Een ander resultaat van deze behandeling is dat verschillende soorten littekens, bijvoorbeeld acne-littekens, verminderen. De kleine gaatjes die het apparaat maakt, zorgen namelijk ook voor de stimulering van nieuw weefsel. Daardoor zullen littekens geleidelijk vervagen.

Verbetert de huidtextuur

Er zijn nog meer voordelen van microneedling: het vermindert fijne lijntjes, maakt de huid stralender en gladder én verkleint de poriën. Oftewel: het verbetert de algehele huidtextuur.

Verbetert opname van huidverzorgingsproducten

Omdat tijdens de behandeling microscopisch kleine gaatjes worden gemaakt met fijne naaldjes, kan skincare dieper in de huid doordringen. Zo worden de actieve ingrediënten in de producten die je gebruikt beter opgenomen en zijn ze nóg effectiever.

Verjongt de huid

Microneedling zorgt op meerdere vlakken voor verjonging van de huid. Niet alleen zorgt het, zoals genoemd, voor de aanmaak van collageen. Ook worden pigmentatieproblemen verholpen en wordt de teint door deze behandeling egaler.

Je vraagt je wellicht af: hoe vaak moet ik kiezen voor microneedling voor het beste resultaat? Wij adviseren een kuur van drie tot zes microneedling behandelingen. Dit is uiteraard afhankelijk van de conditie van de huid en gaat altijd in overleg.

Is microneedling goed?

Zoals gezegd kan microneedling veel voordelen hebben en is het dus zeker goed voor de huid. Belangrijk om te weten is dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Dit hangt onder meer af van de conditie van de huid en je huidtype. Hoewel het een veilige behandeling is, zijn er enkele mogelijke nadelen aan microneedling.

Nadelen microneedling

We adviseren bovendien om niet zelf thuis aan de slag te gaan met een micro needle roller. De hoeveelheid druk op de huid en de hygiëne zijn erg belangrijk voor het juist uitvoeren van de behandeling. Als dit niet goed wordt gedaan en de gaatjes bijvoorbeeld te diep of groot zijn, kun je infecties oplopen. Ook is zowel de voor- als nazorg belangrijk, waar wij je altijd in adviseren.

Microneedling ervaringen en foto’s

Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met microneedling? Onderaan op deze pagina kun je ervaringen terugvinden. Bovendien vind je op deze pagina de reviews van onze klanten met alle Bar à Beauté-behandelingen. Ben je op zoek naar foto’s van voor en na microneedling? Op onze Instagrampagina delen we die regelmatig.

Microneedling in Knokke

Ben je benieuwd wat een microneedling behandeling kost? Bij Bar à Beauté in Knokke heb je één behandeling vanaf €155. Onderaan op deze pagina vind je de volledige prijslijst.

In onze webshop hebben we tevens verschillende producten die de huid kunnen verbeteren. Denk aan de Daily Exfoliant van PCA Skin, die dode huidcellen op een milde manier verwijdert voor een stralende en jonger uitziende huid. Of het Hyaluronic Acid Boosting Serum van PCA Skin, dat zorgt voor een diepe en langdurige hydratatie. Op zoek naar make-up? We hebben minerale make-up in verschillende soorten, zoals de foundations van Jane Iredale. Er is voor ieder wat wils.

Kom langs in onze beautykliniek of neem contact op als je meer wilt weten over onze behandelingen of producten. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Maandactie

Verwen je huid tijdens de maand mei met een PCA glow peel kuur van 4 + PCA B3 faceserum, ga stralend de zomer in én krijg ons PCA B3 vitamine oogserum cadeau.

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.