Webshop + Cadeaubon →

Permanente make-up nazorg
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Permanente make-up (pmu) en nazorg: dit is alles wat je moet weten

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Permanente make-up (PMU) is inmiddels een populaire beautybehandeling. We horen vaak van klanten dat het tijdbesparend is en dat ze met meer zelfvertrouwen uit bed stappen. Je kunt PMU als een tattootechniek zien die je make-up (deels) vervangt. Bij deze semi-permanente make-up techniek wordt inkt in de bovenste laag van de huid aangebracht om de gewenste look te creëren.

Velen weten inmiddels dat je prachtige resultaten kunt behalen met permanente make-up, maar het is gezien het semipermanente karakter van deze behandeling extreem belangrijk dat jij gedegen onderzoek doet naar de juiste PMU-behandelaar. Naast de juiste beautysalon, is het ook van belang dat jij de behandelde gedeeltes achteraf goed verzorgt. Met de juiste nazorg bevorder jij de genezing, voorkom je infectie en littekenweefsel én blijft je PMU langer mooi. In deze blog delen onze experts hun nazorg tips en tricks.

Lees hier meer over de verschillende soorten PMU.

Beluister gerust ook onze podcast over dit onderwerp.

PMU genezing: direct na de behandeling

Iedere huid reageert anders na de behandeling. Niet alleen is dit zonegevoelig (de huid rondom de ogen – denk aan pmu eyeliner – is dunner dan de wenkbrauwen en daardoor eerder gezwollen), maar ook per huidtype weer anders. In veel gevallen kun je gewoon verder met je dagelijkse bezigheden, mits je de volgende nazorgstappen in acht neemt.

Is je huid na de PMU-behandeling gezwollen, rood en gevoelig? Niet getreurd! Dit is een hele normale reactie, vooral als je een gevoelige huid hebt. Je mag de behandelde zone koelen met een coldpack. Zorg wel dat je deze altijd in een droge, schone doek wikkelt. De behandelde zones mogen namelijk niet nat worden.

Algemene nazorg de eerste dagen

Ben je weer thuis na je behandeling? Dan is het belangrijk om geduld te hebben en om niet te schrikken van de intensiteit van de behandeling. De eerste week is de PMU namelijk een stuk donkerder, in verband met de korstjes die ontstaan.

Je moet de behandelde plekken de eerste dagen goed drooghouden. In de eerste 24 uur na de behandeling mag je het wondje wel deppen met ontsmettende doekjes (niet wrijven!). Verzorg de behandelde zones met extra liefde en vernevel de plekjes met Thoclor spray. Dit bevordert het herstel én kalmeert en verfrist je huid.

Ten slotte is het belangrijk dat je direct zonlicht vermijdt en niet zwemt in de week na de behandeling. Maar er zijn meer belangrijke nazorg regels die de PMU genezing bevorderen, namelijk;

Nazorg PMU per zone

Hoewel we hierboven de universele nazorg hebben benoemd, is het ook belangrijk om je te verdiepen in de nazorg per zone. Zo vraagt de PMU lipbehandeling andere aandacht dan wanneer jij je eyeliner net hebt gezet.

PMU eyeliner nazorg

Vermijd het gebruik van oogmake-up totdat de huid volledig genezen is. Breng wel 1 keer om de 2 dagen een anti-infectieuze zalf aan bij je ogen. Doe dit altijd met een vers wattenstaafje en zorg dat je vingers het gebied niet aanraken om infectie te voorkomen. Ook hier geldt dat je niet mag wrijven of veel druk moet uitoefenen. Zorg dat je alles erg voorzichtig doet.

Na de behandeling wordt het aanbevolen om de eerste nacht met je hoofd iets hoger te liggen en niet plat te liggen. Dit helpt het vocht beter circuleren en de ophoping van vocht te verminderen. Het is mogelijk dat de ogen de volgende ochtend na de behandeling meer gezwollen zijn. Dit komt doordat het vocht ’s nachts langzaam wordt afgevoerd en zich rond de ogen ophoopt. Gedurende de dag neemt het vocht geleidelijk af en ontzwellen de ogen.

Wanneer jij je blootstelt aan de zon, is het belangrijk om een zonnebril te dragen. Daarnaast kun je de anti-infectieuze zalf in de koelkast leggen om een verzachtend effect te verkrijgen.

PMU lippen nazorg

Heb jij een PMU behandeling voor je lippen gedaan? Vermijd in de eerste dagen dan hete dranken, koud water en voedingsmiddelen die de lippen kunnen irriteren. Anders dan bij de wenkbrauwen en eyeliner, mag jij je lippen 3 keer per dag voorzien van een anti-infectieuze zalf. Doe dit met een schoon wattenstaafje en zorg dat je vingers je gezicht niet aanraken. Meestal laten de korstjes op je lippen sneller los dan bijvoorbeeld bij je wenkbrauwen of eyeliner. Dit komt omdat je lippen veel bewegen. Deze korstjes lijken op losse velletjes. Trek ze er nóóit af, maar zorg dat ze natuurlijk loslaten. Én breng in de eerste week geen lipproducten aan.

PMU wenkbrauwen nazorg

Heb jij je wenkbrauwen laten behandelen? Vermijd in de eerste week het gebruik van water op je wenkbrauwen. Zorg daarom ook dat je niet overmatig zweet. Breng daarnaast ook geen make-up aan op de wenkbrauwen totdat de huid volledig genezen is. Is het de dagen na je behandeling zonnig? Kies voor een hoed en pet. Op die manier bescherm jij je wenkbrauwen tegen de zon.

Breng 1 keer om de 2 dagen een dun laagje anti-infectieuze zalf aan op de behandelde huid met een schoon wattenstaafje. Zorg dat je handen je gezicht niet aanraken én dat je de crème zachtjes aanbrengt.

Nazorg PMU na de eerste week

Er verschijnen uiteindelijk altijd korstjes op de wenkbrauwen, lippen en ogen na een PMU behandeling. Hoewel het verleidelijk is om de korstjes eraf te krabben of te wrijven, is het heel belangrijk om dit niet te doen. Dit kan niet alleen je huid beschadigen, maar ook de resultaten van je PMU negatief beïnvloeden.

Gebruik in plaats daarvan een vochtinbrengende crème om de huid te hydrateren en te helpen bij het genezingsproces.

De kans is groot dat je de kleur van je wenkbrauwen, lippen en eyeliner een aantal dagen na de behandeling te donker vindt. Schrik niet, want het behandelde gebied is donkerder vanwege de korstjes. Als alle korstjes er na 7 tot 10 dagen afgevallen zijn, is de kleur opvallend lichter. Het lijkt dan zelfs alsof de kleur van je PMU verdwenen is. Na 3 weken wordt de intensiteit van de kleur opnieuw mooi zichtbaar.

Zijn de korstjes na 10 dagen toch nog aanwezig? Dan mag je deze zachtjes afweken. In deze fase is het belangrijk dat je de extra zuurstof geeft.

Ten slotte is het belangrijk dat je de eerste weken na de behandeling geen peelings en fruitzuurbehandelingen ondergaat, zodat het pigment niet wordt aangetast. Zorg dat je een goede zonnebrand gebruikt.

PMU nabehandeling – tot 6 weken na de behandeling

Na een eerste PMU behandeling is er altijd een volwaardige tweede behandeling nodig. Deze wordt minimaal 6 weken en maximaal 3 maanden na de eerste behandeling ingepland. Deze PMU-nabehandeling is erg belangrijk voor de kleurintensiteit. Daarnaast blijft je PMU ook veel langer zitten met een tweede behandeling. Bij Bar à Beauté zit deze nabehandeling in de prijs inbegrepen, mits je deze behandeling binnen 3 maanden na de eerste behandeling inpland.

PMU tijdens de zwangerschap

We zien dat jullie massaal zoeken op de term ‘PMU Zwanger’. Hoewel er geen directe risico’s zijn, zijn er geen onderzoeken die de veiligheid van PMU tijdens de zwangerschap bevestigen. Daarom is het beter om te wachten met de PMU-behandelingen tot na de zwangerschap.

Ook zien we dat hormonen van invloed kunnen zijn op het pigmentbehoud. Daarom raden wij aan om eerst te stoppen met borstvoeding, voordat je voor een PMU behandeling kiest.

Is PMU voor altijd?

Hoewel woorden als ‘getatoeëerde wenkbrauwen’ en ‘getatoeëerde eyeliner’ anders doen vermoeden, is PMU niet voor altijd. Wij adviseren daarom om uw permanente make-up na ongeveer 1 à 2 jaar bij te werken.

PMU Knokke

Bar à Beauté staat bekend als dé plek voor PMU in Knokke. Eigenaresse Lies Vervaele is gespecialiseerd in PMU en heeft door haar jarenlange ervaring een bijzonder effectieve en betrouwbare methodiek ontwikkeld. Ze is wereldwijd getraind door topmasters uit Amerika, Rusland, Estland, Hongarije, Polen, Roemenië en Nederland.

Als je nog vragen hebt over PMU en de nazorg, neem dan contact op met een professionele PMU-specialist voor meer informatie en advies. Lees hier ook alles over de voorzorg van PMU.

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Maandactie

Verwen je huid tijdens de maand mei met een PCA glow peel kuur van 4 + PCA B3 faceserum, ga stralend de zomer in én krijg ons PCA B3 vitamine oogserum cadeau.

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.