Webshop + Cadeaubon →

Permanente make-up: informatie van een PMU-expert
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Permanente make-up: alles wat je moet weten volgens een PMU-expert

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Professionele make-up die er natuurlijk uitziet, zónder dat je het iedere dag hoeft aan te brengen: dat is wat permanente make-up zo fijn maakt. Maar wat is het precies, welke soorten zijn er en hoe verloopt een behandeling? Hier lees je er alles over.

Wat is permanente make-up?

Voordat je in de behandelstoel plaatsneemt, wil je natuurlijk weten wat permanente make-up precies is. Permanente make-up, ook wel kortweg PMU, is huidvriendelijk kleurpigment dat met een steriele naald in de lederhuid wordt ingebracht. Dit gebeurt uiteraard naar jouw wensen, en we kunnen daarbij sterke punten accentueren en eventuele imperfecties corrigeren.

Hiervoor kiezen heeft veel voordelen. Niet alleen kun je dagelijks genieten van een professionele make-uplook, het bespaart je ook veel tijd, je veegt het niet uit en ook eventuele irritaties door make-up zijn verleden tijd. Bovendien zorgen onze natuurlijke resultaten ervoor dat je te horen krijgt dat je straalt en er goed – of zelfs jonger – uitziet. Bovendien blijft het resultaat lange tijd mooi.

Wat het verschil is tussen PMU en een tatoeage? Permanente make-up is vergelijkbaar met een tatoeage, omdat we kleurpigmenten met een steriele naald inbrengen in de huid. Het verschil zit ‘m echter in de diepte waarin het pigment wordt geplaatst. Een tatoeage wordt dieper in de huid geplaatst – en bovendien is de huid in het gezicht dunner, waardoor het pigment niet zo diep als een tatoeage geplaatst kan worden.

Welke soorten permanente make-up zijn er?

Er zijn verschillende soorten permanente make-up om uit te kiezen. Bij Bar à Beauté bieden wij:

PMU wenkbrauwen

Je wenkbrauwen spelen een grote rol in de gehele uitstraling van je gezicht. De wenkbrauwen anders aanzetten kan dus groot verschil maken. Wat is een reden om PMU voor je wenkbrauwen te kiezen? Bijvoorbeeld als je (vroeger) veel geëpileerd hebt, waardoor de wenkbrauwen te fijn of te kort geworden zijn. Je kunt ook PMU voor je wenkbrauwen kiezen als je een litteken hebt, waardoor er geen haartjes meer groeien op die plek. Of als je weinig haartjes hebt en simpelweg meer volume wilt. PMU brows zorgen er bovendien voor dat de wenkbrauwen (meer) symmetrisch worden. Bovendien kan deze vorm van PMU een uitkomst zijn als je door een chemokuur of alopecia geen wenkbrauwhaartjes meer hebt. We kunnen dan een mooie, natuurlijke wenkbrauw creëren.

Je kunt kiezen uit meerdere soorten, zoals PMU powder brows of ombre brows die wij creëren met de poedertechniek. Als je hiervoor kiest, wordt de wenkbrauw ingekleurd met pigment – alsof je dat hebt gedaan met een wenkbrauwpotlood. PMU powder brows zijn wenkbrauwen waarbij de volledige wenkbrauw gelijkmatig is ingekleurd, bij ombre brows zie je een overloop in kleur. Dan is het begin van de wenkbrauw iets donkerder dan het einde.

Een andere optie is onze natuurlijke haartjestechniek, ook wel PMU microblading genoemd, waarbij we met pigment kleine ‘haartjes’ creëren.

PMU lippen

Mooi gevormde en gekleurde lippen maken het gezicht sprekend, maar: hoe ouder we worden, hoe meer kleur de lippen verliezen en hoe fijner ze worden. Wil je ook graag meer volume in de lippen en een natuurlijke kleur? Of wil je meer symmetrische lippen en/of het zogenoemde ‘cupidoboogje’ (het hartje bovenaan) mooi laten uitkomen? Met PMU voor je lippen kunnen we daar iets aan doen. Ook kun je met deze permanente make-up onregelmatigheden, zoals littekens, pigmentvlekjes of hypopigmentatie, camoufleren.

Wij bieden PMU full lips aan, oftewel: we kleuren de lippen volledig voor je in. Dat kan in een natuurlijke, frisse lipkleur zijn, maar we kunnen met PMU ook de lippen kleuren in een andere tint. Dat houdt in dat je een intense, permanente lipstick krijgt. Hoe fijn is dat? Waterproof en kissproof lippen die je niet telkens hoeft bij te werken.

PMU eyeliner of infralash

Een mooie eyeliner laat de ogen spreken. Maar eerlijk is eerlijk: het aanbrengen is niet makkelijk. Hoe fijn is het dan dat dit met PMU eyeliner voor je opgelost kan worden? Dit is ideaal als je je ogen groter wilt maken, altijd last hebt van oogmake-up die uitloopt of als je fijne en korte wimpers hebt – en dus je ogen met eyeliner beter wilt laten uitkomen.

Bij ons kun je kiezen uit twee soorten. Met PMU infralash pigmenteren we een subtiele, natuurlijke eyeliner tussen de wimperhaartjes. Wil je liever een meer uitgesproken eyeliner als permanente make-up? Kies dan voor advanced eyeliner. Dan pigmenteren we het gewenste design, dat we via verschillende kleur- en schaduwtechnieken een unieke touch kunnen geven.

Hoe verloopt een PMU behandeling?

Een PMU behandeling begint bij ons altijd met de eerste consultatie: je legt uit wat de wensen zijn en wij geven advies. Ook moet je een medische vragenlijst invullen, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden en een veilige behandeling kunnen garanderen. We adviseren je over de gevaren en risico’s, en bij twijfel overleggen we met je behandelend arts.

Een PMU behandeling bij Bar à Beauté is veilig, want we brengen de PMU aan met huidvriendelijke pigmenten. Dit wordt gedaan door een ervaren deskundige en met de meest recente, hygiënische en steriele apparatuur die er is.

Als de behandeling van start gaat, reinigen en desinfecteren we de huid grondig. Door middel van een tekening laten we de vorm en kleur zien, zodat je een duidelijk beeld hebt van het eindresultaat. Vervolgens wordt de huid tijdelijk en lokaal verdoofd met een crème, zodat de behandeling geheel pijnloos verloopt. We zorgen voor hygiëne en sterilisatie ter voorbereiding van het pigmenteren, en daarna kunnen we echt van start. Met een steriele naald – ook wel het PMU apparaat – brengen we de pigmenten zachtjes in in de bovenste huidlagen.

En dan? Na 7 tot 10 dagen ziet de huid er genezen uit. De huidcellen zijn inwendig echter nog aan het herstellen, waardoor de kleur tijdens de volgende weken nog kan veranderen. Je krijgt naverzorgingscrème en ontsmettingsdoekjes van ons mee.

Na 6 weken volgt een nabehandeling, waarin de vorm en kleur nog eens nagelopen wordt en accenten gesteld kunnen worden qua intensiteit. Hier lees je nog meer over de voor- en nazorg van permanente make-up.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Een veelgestelde vraag is hoe lang permanente make-up precies blijft zitten. Begrijpelijk, want je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. De huid regenereert zich continu, en daarom vervaagt de permanente make-up gemiddeld na 1 à 2 jaar. Verschillende dingen kunnen invloed hebben op de levensduur, zoals blootstelling aan de zon, huidtype, de gekozen kleur etc.

Om het resultaat optimaal te houden, raden we aan om de kleur na 1 à 2 jaar op te frissen. Als je dit ook bij ons laat doen, is de prijs voordeliger.

Permanente make-up als je zwanger bent, kan dat?

Permanente make-up wordt om meerdere redenen afgeraden als je zwanger bent. Door hormonen verandert de huid, waardoor ook de kleur van huid en lippen kan veranderen. Bovendien bestaat de kans dat je huid de permanente make-up minder goed opneemt als je zwanger bent. Hoewel de kans op een infectie zeer klein is, is het ook beter om alle risico’s te vermijden en even met de behandeling te wachten.

plan een afspraak voor permanente make-up in Knokke

Wil je ook graag permanente make-up? Maak dan een afspraak voor PMU in Knokke bij Bar à Beauté. Wij maken met onze 20 jaar ervaring gebruik van de fijnste technieken en bieden garantie voor kwaliteit. Ook zijn onze behandelingen pijnloos, bieden we maatwerk en nemen we de tijd voor je. Onze permanente make-up in Knokke geeft een natuurlijk resultaat en wij gebruiken de meest betrouwbare apparatuur. We zijn gekeurd en vergund door de GGD en volgen maandelijks de allernieuwste bijscholingen. Waar wacht je nog op? Maak een afspraak en kom naar Knokke voor jouw permanente make-up.

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Gratis PCA handcrème t.w.v. € 109,30

Verwen jezelf in de maand april met een Jetpeel maandkuur van 4 behandelingen en ontvang 10% korting op je PCA Skin of ZO Skin health producten geadviseerd door jouw skincoach bij aankoop van de maandkuur.

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.