Webshop + Cadeaubon →

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het tegengaan van huidveroudering.
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Huidveroudering: 11 tips om het tegen te gaan

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Huidveroudering en skincare gaan hand in hand. We verzorgen onze huid namelijk niet alleen voor nu, maar ook omdat we op latere leeftijd graag een gladde huid en stralende teint willen. Herkenbaar? Dan ben je vast benieuwd wat je allemaal kunt doen om huidveroudering tegen te gaan. In deze blog delen we onze 11 tips met je.

Huidveroudering

Voordat we doorgaan naar de tips, is het goed om te weten hoe huidveroudering ontstaat. Collageen is een belangrijke stof in de huid, die tevens goed is voor je haar en nagels. Wist je dat de natuurlijke productie van collageen al vanaf je 25e afneemt? Sneller dan je misschien dacht. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het tegengaan van huidveroudering.

Naast de afname van collageen zijn er andere factoren die bijdragen aan het ouder worden van de huid. Daarbij spelen genetische factoren een rol, maar bijvoorbeeld ook hormonale veranderingen en de gezichtsuitdrukkingen die je maakt. Ook van buitenaf krijgt je huid een hoop te verduren. Denk maar eens aan alles wat je op je gezicht smeert aan skincare en make-up, maar ook de schadelijke uv-straling van de zon (die maar liefst 90 procent van de huidveroudering veroorzaakt) en zaken als stress, slaaptekort en voeding.

Een hele hoop factoren dus, dus lees snel verder om te weten hoe je hier het beste mee omgaat.

Huidveroudering tegengaan

1. Bescherm je huid tegen de zon

We noemden deze belangrijke veroorzaker van (vroegtijdige) huidveroudering net al: de schadelijke straling van de zon. Deze zorgt ervoor dat je collageen- en elastinevezels beschadigen en daardoor ontstaan rimpels. De oplossing? Je huid beschermen tegen de zon door dagelijks SPF te smeren. Ook in de winter. Kies voor een hoge beschermingsfactor (30+) om huidveroudering door zon te voorkomen.

2. Verzorg je huid goed

Wil je geen rimpels? Dan is het belangrijk om je huid dagelijks goed te verzorgen. Maar wat is goed? Allereerst: reinig je huid dagelijks. Echt, sla het niet over. Gedurende de dag krijgt je huid veel te verduren (warmte, kou, make-up, vieze vingers op je huid, luchtvervuiling, talgproductie), dus reiniging is echt nodig. Daarnaast is een goede huidverzorgingsroutine, passend bij jouw huidtype, met anti-aging producten belangrijk.

3. Drink voldoende water

Iedere dag voldoende water drinken is niet alleen belangrijk voor je lichaam en gezondheid, maar ook voor je huid. Een goed gehydrateerde huid ziet er voller en gezonder uit. Daarnaast kan hydratatie ook nog eens helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Ben je die glazen water zat? Kies dan voor (kruiden)thee in verschillende smaken of eet waterrijk voedsel, zoals komkommer, blauwe bessen, mandarijn of watermeloen.

4. Kies voor gezonde voeding

Deze tip sluit aan op de bovenstaande: gezonde voeding is ook belangrijk als je geen huidveroudering wilt. Voeding die rijk is aan antioxidanten, zoals groene bladgroenten en bessen, dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde huid. Antioxidanten helpen om schade aan de huidcellen te voorkomen en dat betekent: ze helpen ook om huidveroudering te verminderen.

5. Vermijd roken

Roken is een grote boosdoener op het gebied van huidveroudering; het kan bijdragen aan het ontstaan van rimpels. Hoe dat werkt? De nicotine in sigaretten vernauwt de bloedvaten in de huid. De bloedtoevoer naar de huid wordt daardoor verminderd, en de huid ontvangt dan minder zuurstof en voedingsstoffen. Denk je dat stoppen geen zin heeft, omdat je al langer rookt? Doe het tóch, want ook als je al langer rookt en stopt, kan je huid nog steeds verbeteren.

6. Pas op met alcohol

Ben je fervent drinker? Overweeg dan om over te gaan op minder of zelfs geen alcohol als je geen huidveroudering wilt. Alcohol droogt uit en zoals we net al zeiden, is hydratatie voor de huid juist zo belangrijk. Bovendien kan overmatige alcoholconsumptie de huid beschadigen.

7. Exfolieer

Zit exfoliëren nog niet in jouw huidverzorgingsroutine? Dan is het hoog tijd om deze stap toe te voegen. Exfoliëren vermindert rimpels en fijne lijntjes en maakt je huid stralender en frisser. Het houdt in dat je met een exfoliant de dode huidcellen verwijdert op milde wijze. Naast de eerder genoemde voordelen helpt het ook tegen onzuiverheden, acne én hyperpigmentatie.

8. Gebruik vitamine A (retinol)

Als je huidveroudering wilt tegengaan wil je het ontstaan van rimpels en lijntjes voorkomen. Maar wat als je er al een aantal hebt? Gebruik dan vitamines, zoals vitamine A. Vitamine A vermindert fijne lijntjes en oppervlakkige pigmentvlekken en zit in verschillende skincareproducten, zoals dit Retinol Treatment voor de gevoelige huid. De vorm van vitamine A die je vaak in anti-aging skincare tegenkomt is namelijk retinol. Dit is ook een doeltreffende vitamine als je huidveroudering wilt tegengaan tijdens de overgang.

9. Gebruik ook andere vitamines

We vallen in herhaling, maar ook vitamines zijn niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je huid. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld vitamine C en E. Deze vitamines helpen bij het verminderen van fijne lijntjes én vertragen het proces van huidveroudering.

10. Huidveroudering tegengaan van binnenuit met supplementen

Wil je naast smeren en gezond leven de huidveroudering tegengaan van binnenuit? Kies dan voor een hooggedoseerd collegeensupplement in poedervorm van ScKin Nutrition. Hiermee bescherm je je huid tegen slechte invloeden van buitenaf. Dit poeder versterkt namelijk de huidbarrière en vult belangrijke cellen aan. Wil je liever een vloeibaar supplement? Dan kun je ook voor deze award-winning peptide drink gaan.

11. Kies voor een huidveroudering behandeling

Bij Bar à Beauté kun je kiezen voor een behandeling die de huid verbetert en tegelijkertijd huidveroudering tegengaat. Je hebt de keuze uit onder meer:

Kom je er niet uit? Tijdens een gratis skinconsult kijken wij met je mee welke behandeling het beste bij jouw huid past.

Voor meer informatie over onze producten en behandelingen kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de kliniek. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Boek een Beach Glow facial en ontvang een gratis oog-behandeling van €55

Verwen jezelf tijdens de maand juli & augustus met een Beach Glow facial naar keuze (regular-LED-therapeutisch masker) en ontvang onze regenererende oogbehandeling t.w.v. €55 volledig gratis. Dat is maximaal stralen!

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.