Webshop + Cadeaubon →

Acne littekens verwijderen
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Acne littekens verwijderen: hoe kom je ervan af?

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Veel mensen hebben er in hun jeugd last van gehad: puistjes, ofwel acne. Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, kun je er in sommige gevallen acne littekens aan overhouden. Die kun je herkennen aan een soort putjes, gaatjes of deukjes in de huid, of juist rode, bruine of paarse vlekjes. Gelukkig kun je acne littekens op verschillende manieren verwijderen of verminderen.

Hoe ontstaan acne littekens?

Bij acne denken we vaak aan het gezicht, maar acne littekens kunnen ook op de rug, schouders of bijvoorbeeld borst voorkomen. Hoe ze ontstaan? Over het algemeen kun je zeggen dat de huid flink beschadigd is geraakt doordat de acne ontstoken was. Maar dat betekent niet dat je er altijd een of meerdere acne litteken(s) aan overhoudt die je wellicht wilt verwijderen. Of er een litteken ontstaat, is namelijk afhankelijk van de plek en de ernst van de ontsteking en hoe gevoelig je huid is voor littekenvorming.

Als je acne hebt, heb je een verhoogde talgproductie, verstopping van de talgafvoer, ophoping van bacteriën (waardoor de talgklieren geïnfecteerd raken) en ontsteking van de talgklieren en de lederhuid. Hoe langer en ernstiger dit alles was, hoe groter de kans op littekenvorming. Bovendien ontstaat er niet alleen schade aan de talgklieren, maar ook aan onderdelen van het bindweefsel die een belangrijke rol spelen: bindweefselcellen, collageen, elastine en bloedvaten. Als de ontstekingen snel(ler) worden tegengegaan, is de kans op littekenvorming dus minder groot.

Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die de kans op acne littekens kunnen vergroten: een slechte wondgenezing, het (keer op keer) zelf uitknijpen van puistjes en zonlicht (waardoor verkleuring ontstaat).

Hoe kun je acne littekens (laten) verwijderen?

Als je acne littekens wilt laten verwijderen, kun je uit twee dingen kiezen. Je kunt acne littekens zelf thuis verwijderen (of verminderen) door de juiste skincare producten in te zetten. Je kunt dit met een behandeling in onze kliniek tegen acne littekens, zoals chemische peelings, microneedling of acne littekens laseren.

Acne littekens thuis verwijderen

Oppervlakkige acne littekens kunnen in de loop der jaren verminderen, maar als ze echt diep in de huid zitten is dat minder waarschijnlijk. Wil je je acne littekens thuis verwijderen? Dan kun je de juiste producten inzetten op basis van hoogwaardige ingrediënten die het collageen stimuleren en de littekens aanpakken.

Acne littekens verminderen

Wat je ook kunt doen, is met de littekens camoufleren met behulp van de juiste make-up. Ze minder zichtbaar maken is een goede en veilige manier om ze te behandelen. De huidtherapeuten van Bar à Beauté helpen je graag om de make-up te vinden die jij kunt gebruiken om je acne littekens te camoufleren.

Wat je ook kunt doen, is verschillende producten gebruiken om je acne littekens te verminderen. Zo kun je alsnog zelf je littekens behandelen. Dat kan bijvoorbeeld met een supplement van Sckin Nutrition, zoals de de Barrier+. Dit is een supplement dat de huidbarrière versterkt en ook het herstellend vermogen van de huid stimuleert. Smeer je liever? Probeer dan eens deze littekencrème van Zeitschild die zorgt voor diepe en langdurige hydratatie van het littekengebied.

Acne littekens behandeling

Mocht je ter aanvulling graag een behandeling ondergaan om je acne littekens te verwijderen, dan kun je bij Bar à Beauté uit verschillende opties kiezen. Zo hebben we de Medische Microneedling-behandeling die niet alleen ingezet kan worden om acne littekens te verwijderen, maar ook onder meer hyperpigmentatie, een oneffen huidstructuur en fijne lijntjes en rimpeltjes tegengaat. Met deze behandeling vernieuwen we de huid in de diepte: we maken gecontroleerd wondjes (met steriele naaldjes), waardoor de huid gaat herstellen en collageen en elastine aanmaakt. Het wondje herstelt vervolgens zonder littekenweefsel aan te maken.

Acne littekens laseren

Acne littekens weg laten laseren is ook een mogelijkheid. Het is voor ons echter te allen tijde belangrijk om het soort litteken en de oorzaak te onderzoeken en te weten. Daarom zullen we voor het laseren, maar ook bij andere behandelingen, een huidconsult doen waarbij we terug gaan naar de basis van jouw huid. Je wordt optimaal begeleid door een skincoach en krijgt persoonlijk advies.

Wanneer kun je een litteken laten laseren, vraag je je misschien af? Naast acne littekens zijn er nog veel meer soorten littekens die door laseren verwijderd kunnen worden. Of dit ook met jouw litteken kan, is afhankelijk van het soort litteken dat je hebt. Er is bijvoorbeeld onderscheid tussen atrofische en hypertrofische littekens, wat betekent dat er respectievelijk een afname of juist toename van collageen heeft plaatsgevonden. Ook in dit geval zullen we aan de hand van een skinconsult bekijken wat voor jouw huid de beste oplossing is.

Advies

Wil je meer advies over acne littekens verwijderen? Of wil je bijvoorbeeld weten wat de ervaringen van anderen zijn op het gebied van acne littekens verwijderen of voor- en na-foto’s zien? Neem contact met ons op of kom langs in de beautykliniek. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Gratis PCA handcrème t.w.v. € 109,30

Verwen jezelf in de maand april met een Jetpeel maandkuur van 4 behandelingen en ontvang 10% korting op je PCA Skin of ZO Skin health producten geadviseerd door jouw skincoach bij aankoop van de maandkuur.

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.