Webshop + Cadeaubon →

littekens verwijderen met een laserbehandeling
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Littekens verwijderen kan met een laser of met deze behandelingen

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Heb je een litteken op je huid, dan betekent dat de laatste stap van de natuurlijke genezing van je wond. Je kunt er eentje hebben door brandwonden, ander letsel of bijvoorbeeld acne. En dan zijn er ook nog verschillende soorten littekens. Wil je je littekens laten verwijderen, dan kan dat in Knokke bij Bar à Beauté. Hieronder lees je alles wat je erover wilt weten.

Hoe ontstaan littekens?

Voordat we verder gaan met de mogelijkheden van het verwijderen van je littekens, is het goed om te weten hoe ze ontstaan. Het begint allemaal met een ontsteking in je huid. Je hebt een wond en die is pijnlijk, rood en gezwollen. De volgende stap in het genezingsproces is dat de wond in de huidvernieuwingsfase gaat: er vindt nieuwe groei van bindweefsel, bloedvaatjes en huid plaats.

Is de wond genezen? Dan kom je in de littekenfase. Dat betekent dat de huid zich zo goed mogelijk probeert te herstellen van de schade, maar: dat gebeurt helaas niet altijd even goed. Je huid wordt niet altijd zoals deze er eerder uitzag; op zo’n moment komt er een litteken voor in de plaats.

Soorten littekens

Als je je littekens wilt verwijderen is het voor jou én ons goed om te weten over welke soort het gaat. Een litteken bestaat namelijk in heel veel soorten.

Atrofisch of hypertrofisch litteken

Kort gezegd is het verschil tussen deze twee littekens dat bij de één een afname van collageen plaatsvindt en bij de ander juist een toename. Dat is noodzakelijk om te weten als je een atrofysch of juist hypertrofisch litteken juist wilt behandelen.

De atrofysche variant kun je herkennen doordat deze een dun laagje littekenweefsel heeft. Meestal is dit wat verzonken in de huid en lichter van kleur. De hypertrofische variant is een litteken waarbij de huid tijdens de wondgenezing te veel bindweefsel heeft aangemaakt. Daardoor is een rode of roze verdikking op de huid te zien.

Littekens na waterpokken

Als waterpokken ontstoken raken en veranderen in wondjes, kunnen het ook littekens worden. Daarbij kunnen littekens van waterpokken ook ontstaan als de pokken (herhaaldelijk) opengekrabt worden.

Littekens na brandwonden

Deze soort – die, zoals de naam al zegt, ontstaat na schade aan de huid door verbranding – kan de mobiliteit van de huid heel sterk verminderen.

Acne littekens

Acne littekens zijn een soort putjes, gaatjes of deukjes in de huid ten gevolge van acne. Het kunnen ook rode, bruine of juist paarse vlekjes zijn. Ook acne littekens kun je op verschillende manieren weg krijgen of verminderen.

Chirurgische littekens

Deze ontstaan na een operatie. De huid voelt minder soepel aan door de verstrengde collageenvezels.

Striemen

Ook striemen zijn littekens. Ze zijn lijnvormig en atrofisch en ontstaan door het buitensporig oprekken van de huid. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een zwangerschap of groeispurt.

Littekens laten verwijderen

Als je één of meerdere litteken(s) wilt laten verwijderen, kun je bij Bar à Beauté in Knokke uit meerdere behandelingen kiezen:

Medische microneedling

Heb je een (acne) littekens of striemen? Dan kunnen we dat oplossen met Medische Microneedling, waarmee we de huid vernieuwen in de diepte. Dat gaat als volgt: we maken gecontroleerd wondjes, waardoor de huid herstelt en elastine en collageen aanmaakt. Vervolgens herstelt het wondje zonder littekenweefsel aan te maken. Het fijne van deze behandeling is dat ‘ie ook meteen werkt tegen hyperpigmentatie en rimpels en fijne lijntjes. De behandeling is voor alle indicaties toe te passen en op ieder huidtype. Naast het verwijderen van de littekens zorgt deze behandeling ook voor meer volume in de huid.

Endermologie

Heb je een atrofisch of hypertrofisch litteken, littekens na brandwonden of een litteken na een chirurgische behandeling? Dan is onze Endermologie behandeling daar geschikt voor. Deze behandeling is een mechanische, diepe bindweefselmassage die zorgt voor een sterke verbetering van je bloedcirculatie en stofwisseling. Daardoor wordt de huid opnieuw geactiveerd op een natuurlijke en pijnloze manier. Het gevolg: een snellere genezing van het litteken, maar ook een soepeler en elastisch weefsel. Daardoor heb je meer bewegingsvrijheid en bovendien vermindert het littekenweefsel.

Littekens laseren

De derde mogelijkheid om littekens te verwijderen is de littekens weglaseren. Bij Bar à Beauté doen we dat met de Pico Laser. Dit is een behandeling waarmee ook een tatoeage of permanente make-up verwijderd kan worden.

Om te weten wat de beste manier is om jouw littekens te verwijderen, kun je bij ons een gratis skinconsult plannen. Het is voor ons namelijk belangrijk om het soort litteken en de oorzaak te onderzoeken en te weten. Daarom zullen we voor elke behandeling een huidconsult doen waarbij je persoonlijk advies krijgt van jouw skincoach.

Littekens op andere manier weghalen

Wil je geen behandeling, maar wel op een andere manier zorgen dat jouw littekens minder zichtbaar zijn? Dan kun je ze allereerst camoufleren met make-up. Wij helpen je graag om de juiste make-up passend bij jouw huid te vinden. Ook kun je littekens verminderen door het gebruik van de juiste producten. Je kunt bijvoorbeeld deze littekencrème van Zeitschild smeren. Deze zorgt voor langdurige en diepe hydratatie van het littekengebied. Voor littekens op je lichaam kies je voor de Arnica Body Oil van Susanne Kaufmann, een voedende olie die littekens vermindert, maar ook hydrateert én de elasticiteit van de huid verbetert.

Andere vragen en advies

Heb je andere vragen over littekens, zoals wanneer je een litteken moet masseren of: kun je littekens tatoeëren? Neem dan contact met ons op of kom langs in de beautykliniek. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Maandactie

Verwen je huid tijdens de maand mei met een PCA glow peel kuur van 4 + PCA B3 faceserum, ga stralend de zomer in én krijg ons PCA B3 vitamine oogserum cadeau.

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.