Webshop + Cadeaubon →

Rosacea en couperose zijn twee huidaandoeningen die roodheid kunnen veroorzaken.
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Wat is het verschil tussen rosacea en couperose?

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Rosacea en couperose zijn twee huidaandoeningen die roodheid kunnen veroorzaken. Omdat de symptomen – zoals roodheid – op elkaar lijken, worden ze nog weleens door elkaar gehaald. Als je de aandoening(en) wilt behandelen is het echter belangrijk om het onderscheid te kunnen maken. Zo kun je de behandeling kiezen die het beste bij jouw huidaandoening past. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is tussen rosacea en couperose.

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die de huid van het gezicht aantast. De aandoening is te herkennen aan roodheid en zwelling, en puistjes komen soms ook voor. Dit huidprobleem komt het vaakst voor bij volwassenen tussen de 30 en 50 jaar oud, en er zijn meer vrouwen dan mannen die het hebben. Wat de precieze oorzaak is van rosacea is niet bekend, maar blootstelling aan de zon, alcohol, medicijnen, bepaalde voeding, overmatige blootstelling aan hitte of kou en stress kunnen bijdragen aan het ontstaan ervan. Het kan ook genetische oorzaak hebben.

Wat in ieder geval gebeurt is dat de bloedvaten in de huid verder open gaan, waardoor je huid rood en warm wordt. Een plotselinge blos kan uitgelokt worden door bovenstaande oorzaken van rosacea.

Symptomen van rosacea

Vraag je je af hoe rosacea eruit ziet? Dit zijn de meest voorkomende symptomen:

Wat is couperose?

Bij couperose verwijden de kleine bloedvaten in de huid, waardoor rode, paarse of blauwe lijnen of vlekken ontstaan. Deze aandoening komt vaak voor op het gezicht, met name op de wangen en neus, en kan veroorzaakt worden door onder meer veroudering, blootstelling aan de zon en overmatig alcoholgebruik. Net als rosacea kan couperose een genetische oorzaak hebben.

Symptomen van couperose:

Wat is het verschil tussen rosacea en couperose?

Zoals je ziet zijn de symptomen van deze twee huidaandoeningen erg vergelijkbaar, met roodheid als overkoepelende klacht. Hoe weet je of je last hebt van couperose of rosacea, oftewel: wat zijn de verschillen? Die zitten ‘m in onderstaande factoren:

Puistjes of geen puistjes: één van de meest opvallende verschillen is de aanwezigheid van puistjes. Rosacea gaat vaak gepaard met acne (puistjes en bultjes), terwijl je daar bij couperose geen last van hebt.

Zwelling: rosacea kan zwelling van bepaalde delen van het gezicht veroorzaken, terwijl couperose meestal alleen de zichtbare verwijding van bloedvaten omvat.

Symptomen van gevoeligheid: couperose gaat vaak gepaard met een gevoelige huid, terwijl dat bij rosacea niet per se het geval is.

Behandelingen en verzorging

Rosacea behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen die bij rosacea kunnen helpen, zoals:

Couperose behandelingen

Huidverzorging
Als je last hebt van couperose is het belangrijk om de juiste skincareproducten te kiezen. In het geval van couperose doe je er goed aan om milde en hydraterende producten te kiezen. Blijf weg van agressieve ingrediënten (zoals alcohol); deze kunnen je klachten juist verergeren.

Laserbehandeling
Ook voor het behandelen van couperose kun je de eerder genoemde PhotoFacial kiezen. We kunnen de behandeling aanpassen aan de specifieke behoeften van de huid. Een andere optie is een chemische peeling. Een peeling werkt enzymatisch op de dode huidcellen die de huid verstoppen, waardoor ze sneller afschilferen en de levende huidcellen zuurstof geven. Dit stimuleert de celvernieuwing, waardoor nieuwe en gezonde huidcellen aangemaakt worden.

Zonbescherming
Voorkom verdere verwijding van bloedvaten door zonnebrand te gebruiken.

Meer info

Wil je meer weten over een van deze of andere huidaandoeningen? Of wil je dat wij eens meekijken naar jouw huid tijdens een gratis skinconsult? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze beautykliniek in Knokke. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Gratis PCA handcrème t.w.v. € 109,30

Verwen jezelf in de maand april met een Jetpeel maandkuur van 4 behandelingen en ontvang 10% korting op je PCA Skin of ZO Skin health producten geadviseerd door jouw skincoach bij aankoop van de maandkuur.

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.