Webshop + Cadeaubon →

Hoe ontstaan rimpels onder de ogen?
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Rimpels onder ogen: oorzaken én behandelingen

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Tegen de zon inkijken, uitbundig lachen of gefrustreerd zijn: op al deze momenten zijn rimpels onder, rondom en tussen je ogen (nog) beter zichtbaar. Helemaal niks mis mee – ze horen nu eenmaal bij ons en onze emoties – maar omdat ze beter zichtbaar zijn naarmate je ouder wordt, kan het zijn dat je iets wilt doen tegen deze rimpels in je gezicht. Wat zijn de opties? Wij vertellen je onze tips en welke behandelingen we aanbieden bij Bar à Beauté. Maar eerst: de oorzaken van rimpels onder je ogen.

Hoe ontstaan rimpels onder je ogen?

Als onze huid nog jong is, zit er nog volop collageen in. Als we ouder worden neemt de productie van collageen sterk af – zelfs al vanaf je 25ste (!). Hoe snel dat proces van huidveroudering bij jou gaat, is afhankelijk van meerdere factoren, zowel inwendig als uitwendig.

Inwendige factoren die ervoor kunnen zorgen dat je sneller rimpels krijgt, zijn bijvoorbeeld de mimiek van je gezicht – hallo uitbundige lachers en fronsers – maar ook genetische aanleg of hormonale veranderingen kunnen een rol spelen. Daar komt bij dat ook invloeden van buitenaf huidveroudering kunnen versnellen. De allerbelangrijkste en bekendste daarvan is de schadelijke uv-straling van de zon; door deze straling beschadigen je collageen- en elastinevezels en daar krijg je rimpels van. Andere uitwendige factoren hebben alles te maken met je levensstijl: roken, alcoholgebruik, cafeïne, slaap, voeding, medicijngebruik, stress et cetera.

Rimpels onder de ogen worden – helaas – vaak als eerste zichtbaar. Dit komt doordat de huid op die plek veel dunner is dan op andere plekken; het collageenverlies is hier simpelweg sneller zichtbaar. De rimpels kunnen op verschillende plekken rondom de ogen zichtbaar worden: kraaienpootjes door bijvoorbeeld het lachen aan de buitenkant van je ogen, rimpels tussen je ogen door fronzen en lijntjes onder je ogen door te weinig vocht of te veel tijd doorbrengen achter een scherm.

Wat kun je doen tegen rimpels onder ogen?

Als je iets tegen de huidveroudering in dit specifieke gebied wilt doen, heb je meerdere opties. Je kunt thuis producten gebruiken om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, je voeding en suppletie aanpassen of voor een behandeling kiezen om rimpels te verwijderen.

Thuisbehandeling om rimpels onder ogen te verwijderen

Als je je rimpels wilt aanpakken, is het goed om te weten wat je thuis al kunt doen om ze te voorkomen én verminderen. Wij raden aan om thuis therapeutische producten met actieve ingrediënten te gebruiken. Met de juiste producten – die doordringen tot de diepere huidlagen – kun je zelf al rimpels en fijne lijntjes doen vervagen. Bovendien kun je hiermee de aanmaak van collageen stimuleren; precies wat je wilt.

Allereerst benadrukken we graag hoe belangrijk het is de huid dagelijks goed te reinigen en verzorgen. Resten van make-up zijn bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor een gezonde (oog)huid, en wrijven in de ogen ook niet. Hier bewust van zijn is dus al stap één.

Welke producten je zoal kunt gebruiken? Allereerst is het dagelijks gebruik van een goede zonbescherming met SPF 50 of hoger een must – voor zowel de rimpels onder de ogen als het hele gezicht. De Daily Defense SPF 50+ is hier erg geschikt voor. De rimpels vallen bovendien minder op als je de huid rondom de ogen goed verzorgt met een voedende oogcrème én laat stralen. Dat kan met de Eye Vitamine B3 brightening cream. Wil je een oogcrème die de huid niet alleen helderder en jonger maakt, maar ook lijntjes en rimpels vult en tekenen van vermoeidheid doet verdwijnen? Dan is deze Restorative oogcrème van PCA Skin een aanrader.

Ook aan te raden is het NuFIX apparaat; een apparaat met microstroom die tot in de diepte de fibroblast – de belangrijkste cel van het bindweefsel stimuleert – en zo de collageen- en elastine-aanmaak stimuleert. Ook daarmee pak je rimpels doeltreffend aan vanuit huis.

En als je naar een feestje moet en snel resultaat wilt? Dan kun je (2x per week) de Total Eye Pads van Colorescience gebruiken. Deze oogpads strijken je lijntjes letterlijk glad.

Gezonde voeding en een supplement

Een gezonde huid komt van binnenuit; ze zeggen het niet voor niets. Als je een huid met minder (of geen) rimpels wilt, is het belangrijk om je bewust te zijn van je levensstijl. Want het is echt waar: genoeg slapen, bewegen, niet roken en gezond en gevarieerd eten en drinken zorgen voor een gezonde(re) huid – ook de huid rondom je ogen.

Kun je op dat vlak ook nog een steuntje in de rug gebruiken? Dan kun je ook kiezen voor een supplement. Een collageensupplement in combinatie met veel water drinken en gezonde voeding zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de huid kunt beschermen voor slechte invloeden van buitenaf. Het supplement versterkt de huidbarrière en vult belangrijke cellen aan. Áltijd welkom.

Behandelingen om rimpels te verwijderen

Bij Bar à Beauté kun je tevens kiezen uit verschillende behandelingen om rimpels onder de ogen te verwijderen:

Gratis skinconsult

Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit de behandelingen en kun je wel wat advies gebruiken? In een gratis skinconsult nemen we jouw huid onder de loep en geven we je advies. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze beautykliniek in Knokke. We helpen je graag!

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Boek een Beach Glow facial en ontvang een gratis oog-behandeling van €55

Verwen jezelf tijdens de maand juli & augustus met een Beach Glow facial naar keuze (regular-LED-therapeutisch masker) en ontvang onze regenererende oogbehandeling t.w.v. €55 volledig gratis. Dat is maximaal stralen!

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.