Webshop + Cadeaubon →

Verbetert botox de huidkwaliteit?
IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Botox: verbetert het de huidkwaliteit?

IN VIDEO EN TEKST BESCHIKBAAR

Producten uit de video:

In tekst:

Huidveroudering is iets waar veel mensen tegenaan lopen. Enerzijds willen we de veranderingen van onze huid omarmen, anderzijds houden we het liefst voor altijd die gladde, stralende huid van toen we jong waren. Om die reden kiezen sommige mensen voor een botox behandeling. Maar verbetert botox de huidkwaliteit of niet? En wat zijn de alternatieven? Je leest het hieronder.

Wat is botox en welke mogelijkheden heb je?

Wat is botox eigenlijk? Het is een merknaam voor het geneesmiddel botuline toxine. Dit is een natuurlijk eiwit dat op de zenuwcellen inwerkt. Het is voor verschillende medische doeleinden te gebruiken; al meer dan veertig jaar wordt het toegepast bij verschillende neurologische aandoeningen. Dat dit eiwit goed werkt tegen de vermindering van rimpels, werd per toeval ontdekt tijdens een behandeling van oogspasmen.

Omdat botox de beweging van spieren tijdelijk vermindert, werkt het eiwit ook effectief op de spieren die de rimpels creëren. Rimpels ontstaan namelijk ook door het veelvuldig aanspannen van gezichtsspieren. Als deze tijdelijk ontspannen, worden de rimpels minder diep (85 tot 95 procent) en/of verdwijnen ze uiteindelijk zelfs helemaal.

Oftewel: een botox behandeling kun je inzetten om rimpels tegen te gaan. Tijdens de behandeling wordt met een dunne naald botox in de huid gespoten. Verdoving is niet nodig en na de behandeling mag je direct weer naar huis.

Botox wordt voornamelijk gebruikt bij rimpels in het voorhoofd en rond de ogen. Zo is botox bij een fronsrimpel een veel gekozen optie, maar ook botox bij kraaienpootjes wordt vaak gedaan. Toch zijn er nog meer opties mogelijk. Masseter botox – oftewel: de behandeling van de kaakspier, ook wel wangkauwspier genoemd – wordt gekozen door mensen (voornamelijk vrouwen) die een smallere, slankere gezichtsvorm wensen. En dan is er nog de behandeling van de lippen, de lip flip genoemd, waarbij botox in het spiertje boven de bovenlip geïnjecteerd wordt. Hierdoor krult de bovenlip omhoog. Ook kun je botox bijvoorbeeld op de rimpeltjes en fijne lijntjes boven je lippen inzetten.

Ben je er met botox?

Botox behandelt de spieren en deze hebben zoals gezegd effect op de rimpels. Maar ben je er met botox? Nee, helaas niet, want het verbetert niet de huidkwaliteit. Andere effecten van huidveroudering, zoals pigmentvlekken, behandel je er niet mee. Bovendien is één of een paar behandelingen niet genoeg; je moet botox blijven spuiten om hetzelfde effect te behouden.

Gelukkig zijn er ook alternatieven die zowel rimpels en fijne lijntjes aanpakken als de huidkwaliteit verbeteren.

Wat zijn de alternatieven?

Bij Bar à Beauté bieden we verschillende botox effect behandelingen:

JetPeel Hydraboost

Onze JetPeel Hydraboost behandeling is een naaldvrij alternatief voor botox en fillers. Bij deze behandeling stimuleren we de huid met hoge jetkracht tot in de diepere lagen. Oftewel: we kunnen huidverbeterende serums met actieve ingrediënten tot wel 4 millimeter diep in de epidermis van de huid inbrengen – volledig pijnloos.

Het resultaat is een zijdezachte huid die straalt, een anti-ageing effect, een enorme hydratatieboost en het heerlijke gevoel van een deep cleanse. De behandeling werkt effectief tegen zowel fijne lijntjes en rimpels als hyperpigmentatie, maar ook grote poriën, acne of een doffe huid. Hierdoor kan het bijvoorbeeld een succesvol alternatief zijn voor botox in het voorhoofd, maar dan met nóg meer positieve effecten voor de huid.

Photofacial

Bij een Photofacial werken we met non-invasief hoogenergetisch licht. Dit lokt een reactie uit in de huid, wat vervolgens verbetering oplevert. Dit unieke systeem is aanpasbaar aan de specifieke behoeften van de huid. Ideaal als je last hebt van rimpels en fijne lijntjes, hyperpigmentatie, maar ook bij couperose of rosacea.

Het resultaat? Een egale huid doordat (ook) pigmentvlekken aangepakt worden. Bovendien treedt er huidvernieuwing op en wordt de huid vrij van roodheden.

Chemische peeling

Een chemische peeling bestaat uit zuren, waarbij elk zuur een eigen, uniek effect op de huid heeft. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen de aanmaak van elastine en collageen te stimuleren, wat zorgt voor zowel een stevigere als elastische huid. Het verminderen van ontstekingen, verlichten van pigmentvlekken of remmen van de talgproductie behoren ook tot de mogelijkheden. Zo kun je een chemische peeling aanpassen op de behoeften van de huid.

Een goed alternatief voor botox, omdat je niet alleen rimpels behandelt maar ook de huid verbetert. Doordat je met een peeling de dode huidcellen verwijdert, gaat de huid nieuwe en gezonde cellen aanmaken.

SkinPen Medische Microneedling

Wil je rimpels en fijne lijntjes doen vervagen (bijvoorbeeld wat je met botox bij kraaienpootjes zou doen), maar dan ook nog de huid verbeteren? Dat kan ook met Medische Microneedling. Tijdens deze behandeling maken we gecontroleerd wondjes in de huid met steriele naaldjes. Daardoor ontstaan micro kanaaltjes in de huid, wat ervoor zorgt dat het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd wordt. Daarna maakt de huid nieuw collageen en elastine aan en dat geeft waanzinnig mooie resultaten: een stevigere en vollere huid met een egalere, stralendere en frissere huidteint.

HydraFacial

Als laatste kun je ook kiezen voor een HydraFacial. Je kunt deze behandeling vergelijken met een soort mini-stofzuigertje dat over de huid beweegt en zo alle stappen van gelaatsverzorging doorloopt. Het verschil? Deze behandeling is intensiever en meer resultaatgericht. Daardoor kun je er zijdezachte en stralende huid mee krijgen. Ook heb je hierna een mooie glow zonder glanzende T-zone en krijgt je huid een enorme hydratatieboost. Oftewel: een mooiere huid én een betere huidkwaliteit.

Producten

Naast behandelingen kun je (aanvullend) producten gebruiken die de huid liften en verstevigen. Zo is het Pro-Max Age Renewal Serum van PCA Skin echt een filler in een serum. Het is klinisch is bewezen dat het de huid met 60 procent lift en verstevigt. Ook kun je producten met vitamine A gebruiken, omdat deze fijne lijntjes verminderen. De vorm van deze vitamine die je vaak in skincare tegenkomt is retinol. Probeer bijvoorbeeld het Retinol Treatment van PCA Skin voor de gevoelige huid.

Als je je huid niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen wilt verbeteren (om daarmee onder andere rimpels en fijne lijntjes te verminderen) kun je ook kiezen voor dit hooggedoseerde collegeensupplement in poedervorm van ScKin Nutrition. Als je dit inneemt in combinatie met veel water drinken en gezonde voeding, kun je de huid beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf door de huidbarrière te versterken en belangrijke cellen aan te vullen.

Meer info en advies over botox

Wil je meer weten over botox of een botox effect behandeling ondergaan in onze beautykliniek in Knokke? Kom dan langs bij Bar à Beauté of neem contact met ons op. We adviseren je graag over de behandeling(en) en producten die bij jouw huid passen.

STUUR MIJ AANBIEDINGEN

Wist je dat we een “Bar à Beauté Beauty Gazette” hebben?

Regelmatig hebben wij leuke acties, nieuwe behandelingen of demo dagen. Laat gerust je e-mail achter zodat je als eerste op de hoogte bent!

Dit wil ik ontvangen:

Maandactie

Verwen je huid tijdens de maand mei met een PCA glow peel kuur van 4 + PCA B3 faceserum, ga stralend de zomer in én krijg ons PCA B3 vitamine oogserum cadeau.

Disclaimer

All content in this document is for general information purposes only. The “Before and After” images are unretouched images of actual patients who were treated with ZO® products. Results may vary. The information in this document is provided as a courtesy only, and is not intended or implied to replace the independent judgment or expertise of a treating physician, or to serve as a substitute for professional medical diagnosis or treatment.

The content of this document is provided without warranties of any kind, expressed or implied, including the accuracy of the information or implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. ZO Skin Health, Inc. and its officers, directors, and agents expressly disclaim responsibility and shall have no liability for any damages, loss, injury, or claims that result from reliance on the information in this document. Without limiting the generality of the foregoing, ZO Skin Health, Inc. shall not be liable for bodily injury, lost profits or any direct, indirect, incidental, special or consequential damages.